Welke planten zijn geschikt voor kantoor?

Planten dragen bij aan een gezonde werkomgeving op kantoor én zorgen voor meer productiviteit. Uit onderzoek is gebleken dat werknemers zich beter kunnen concentreren dankzij het groen om zich heen. De concentratie en de werking van het geheugen kan met maar liefst 20% verbeteren. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van planten op kantoor voor minder stress onder de werknemers. Redenen genoeg om jouw kantoorruimte wat te vergroenen, maar welke planten zijn het meest geschikt voor een kantoorruimte? We vertellen het je graag:

Goudpalm - de zelfstandige

De officiële benaming van deze plant is Areca Chrysalidoc lutescens en komt oorspronkelijk uit Madagaskar. Wat betreft het aanmaken van zuurstof is deze palm een topplant. De palm filtert schadelijke stoffen en is super eenvoudig in onderhoud.

Krulvaren - de rustgevende 

De Nephrolepis exaltata, zoals de plant door kenners wordt genoemd, is kampioen in het vochtig houden van de lucht. De plant heeft weinig zorg nodig en straalt gezondheid en rust uit.

Calathea - de blikvanger 

De Calathea heeft een luchtzuiverende werking. Met zijn kleurige en bonte bladeren heeft de plant een hoog decoratief gehalte. Een echte blikvanger in jouw kantoorruimte. Een leuk weetje: deze plant maakt onderscheid in dag en nacht. ’s Nachts sluit hij namelijk zijn bladeren. Om deze reden wordt de Calathea ook wel de ‘living plant’ genoemd.

Drakenbloedboom - de luchtzuiverende

kantoorplanten aloevera
Heb je een kantoor waar relatief weinig licht binnen komt? Dan is de drakenbloedboom een zeer geschikte plant. Indien je hem regelmatig water geeft, krijg je er een schonere lucht voor terug, want deze plant heeft ook een luchtzuiverende werking.

Aloë Vera - de onderhoudsvriendelijke

Aloë Vera is een van de meest onderhoudsvriendelijke planten die je op kantoor kunt hebben. Het helpt de lucht te zuiveren van chemicaliën. Een leuk weetje: als de plant bruine vlekken begint te vertonen, dan weet je dat de lucht verontreinigd is.

Ben je op zoek naar een juiste partner voor de (her)inrichting van jouw kantoor of zoek je meubilair voor je kantoor? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, advies of een offerte op maat.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370