Welke vloer past het beste bij jouw kantoor?

Werken in een kantoor zonder vloer wordt natuurlijk lastig, maar hoe kies je de juiste kantoorvloer? Het is belangrijk dat een vloer goed geïsoleerd is, eenvoudig schoon te maken is én weinig geluid maakt. Daarnaast is een vloer heel bepalend voor de uitstraling van jouw kantoor en wil je dat deze binnen de huisstijl van je bedrijf past. De meest voorkomende soorten kantoorvloeren zijn tapijt, PVC en linoleum. Ieder soort heeft haar eigen voordelen die we voor jou op een rijtje hebben gezet:

Tapijt – de voordelen

Een tapijtvloer op kantoor zorgt voor goede akoestiek. Doordat de vezels in het tapijt het geluid weerkaatsen in plaats van absorberen. Bij tapijt geldt: hoe dikker het tapijt, hoe beter de geluidsisolatie. Naast tapijt zijn er tal van mogelijkheden om de akoestiek op kantoor te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan akoestisch behang of gestoffeerde wandpanelen.

Naast goede akoestiek zorgt tapijt op kantoor ook voor een betere luchtkwaliteit. De stofdeeltjes worden als het ware ‘gevangen’, waardoor deze niet in het ademgebied van je medewerkers komt. Het tapijt voorkomt dus rondzwevende stofdeeltjes. Ook heeft tapijt een isolerende werking: het houdt de warmte vast, waardoor de verwarming op kantoor minder vaak aan hoeft. Naast dat het kosten bespaart, is het ook nog eens goed voor het milieu!

De voordelen van een PVC-vloer op kantoor

PVC-vloeren staan er om bekend geluiddempend te werken. Dit draagt bij aan de akoestiek van de werkruimte. Een PVC vloer is heel gemakkelijk schoon te houden, hierdoor is een kantoorvloer van PVC zeer hygiënisch. Daarnaast heeft een vloer van PVC een levensduur van meer dan twintig jaar. Het is dus zeker de investering waard!

Linoleum

Linoleum is wat prijziger dan de eerdergenoemde kantoorvloeren. Daarentegen is linoleum een heel duurzaam en slijtvast materiaal. Het verkleurt niet tot nauwelijks door de jaren heen. Het is dus een echte investering voor de toekomst.  Ook linoleum draagt bij aan de akoestiek van jouw bedrijfsruimte, doordat het geluiddempend en trilling dempend werkt. Sommige soorten linoleum kunnen geluid tot wel 14 decibels reduceren.

Bent u toe aan een nieuwe kantoorinrichting? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs voor een afspraak in één van onze showrooms of op locatie.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370