Feit of fabel? De juiste kantoorinrichting voorkomt ziekteverzuim

Feit! De juiste kantoorinrichting verlaagt het ziekteverzuim van jouw werknemers en verhoogt de productiviteit: een win-win situatie dus. Al eerder vertelde we je welke planten het meest geschikt zijn voor kantoor en dat deze bijdragen aan een gezonde werkomgeving. Naast de klassieke planten kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een Natural Wall: een wand bestaande uit diverse soorten echte planten.

Zorg voor aparte werkruimtes

E-mailgeluiden, collega’s die overleggen en telefoontjes. Iedereen wordt wel eens gestoord, maar wist je dat dit soort ‘ruis’ een negatieve invloed heeft op de productiviteit van je werknemers? Deze neemt hierdoor namelijk met maar liefst 66% af! Het is dus belangrijk dat je je werknemers de mogelijkheid geeft om zich terug te trekken en een plek biedt waar ze geconcentreerd kunnen werken. Een flexplek biedt hiervoor de oplossing.

Kleur in je kantoorinrichting

Kleur in je interieur draagt bij aan een open uitstraling. Wit is de meest gekozen kleur, maar iedere kleur heeft haar eigen kenmerken. Kies je bijvoorbeeld voor oranje in je interieur, dan ben je verzekerd van een creatieve boost bij je medewerkers. De kleur blauw verhoogt de productiviteit en van de kleur geel krijgen je medewerkers een energiek gevoel.

De juiste kantoorverlichting

Voldoende daglicht is belangrijk voor een werkomgeving en lang niet alleen om goed te kunnen zien. Daglicht beïnvloedt namelijk onze stemming, eetlust én alertheid, want in een goed verlichte ruimte voel je je minder slaperig. Naast voldoende daglicht is ook kunstmatig licht belangrijk voor een gezonde werkomgeving. Wist je dat ‘jonge ogen’ (werknemers tussen de 20 en 30 jaar) al goed presteren bij 100 lux? ‘Oude ogen’ (werknemers boven de 50) hebben daar 3.000 lux voor nodig. Maar… we zijn creatiever in het duister volgens diverse Duitse psychologen.

Zorg voor verschillende meubels

Om rugklachten bij medewerkers tegen te gaan is het belangrijk dat je als werkgever zorgt voor voldoende zitmogelijkheden. Zo kunnen je medewerkers regelmatig van houding veranderen. Naast een ergonomische bureaustoel is het aan te raden om te zorgen voor genoeg alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een loungebank of fauteuil en bescherm je kantoor en medewerkers tegen een griepepidemie!

 

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370