Zo creëer je je ideale thuiswerkplek voor jou en je partner

We weten maar al te goed dat het soms niet meevalt. Thuis werken in dezelfde ruimte waar je partner ook aan het werk is. Afleiding ligt op de loer en waar je op kantoor de nodige concentratie hebt, lijkt deze nu ineens verdwenen te zijn. In stilte vervloek je de rommel op zijn of haar bureau, terwijl je alle kracht naar boven haalt om toch nog dat taakje te doen voor je baas. Immers, het moest en zou vandaag af zijn.

Gelukkig kennen we bij Havic kantoormeubelen dit probleem maar al te goed. En één geluk, je bent niet de enige. Nu thuiswerken in veel bedrijfsculturen aanwezig is, zijn we massaal een manier aan het zoeken hoe we privé en werk kunnen combineren. In veel gevallen lukt dit al aardig goed en zit door de verplichte lockdown onze nieuwe gewoonte in ons systeem. Maar in andere gevallen zijn we nog steeds zoekende. En een voorbeeld is toch wel: ‘’hoe creëer ik een ideale thuiswerkplek voor mij en mijn partner?’’

Tips voor de ideale thuiswerkplek

Als we beginnen dit probleem te ontleden, starten we met de vraag. Wat is ideaal? De mens is in veel situaties een kuddedier, maar toch zijn we allemaal anders. De één kan prima werken met muziek, een partner die via teams aan het bellen is óf het getik van een toetsenbord aan de overkant van de tafel. De ander moet hier niet aan denken en raakt al uit de concentratie bij de simpelste geluiden. Ga dus eerst bij jezelf na hoe jij deze situatie het liefst ziet en gebruik onze tips als hulpmiddel om de perfecte thuiswerkplek te creëren.

Zorg voor een akoestische scheidingswand

Met een scheidingswand tussen jou en je partner zorg je voor een veilige afscheiding. Tevens zorg je voor een prettige werkomgeving doordat geluid wordt gedempt en je enkel je eigen werkspullen ziet. Zo bevorder jij je productiviteit.

Kies voor een verstelbaar bureau.

Zodat jij jouw bureau kan aanpassen aan je ideale werkhoogte. Zo voorkom je fysieke klachten aan bijvoorbeeld nek en/of rug. Daarnaast zorgt een verstelbaar bureau ook voor een hogere productiviteit. Win-win situatie dus.

Zorg dat je voldoende licht hebt in de ruimte waar je werkt;

Wist jij dat voldoende licht noodzakelijk is voor het goed uitvoeren van je werk? Te veel of te weinig licht kan namelijk invloed hebben op je werkprestatie en alertheid. Maar ook je stemming kan positief of negatief veranderen door het licht. Laat dat nu net niet handig zijn als jij samen met je partner aan het werk bent.

Neem pauzes

Het lichaam, maar ook je brein, heeft regelmatig rust nodig. Neem daarom voldoende pauze, samen of alleen. Zo zorg jij dat je minder snel moe wordt en je beter kunt concentreren.

 

Heb jij na het lezen van bovenstaande tips hulp nodig met de ideale thuiswerkplek? Bij Havic kantoormeubelen helpen we je graag verder als het gaat om verstelbare bureaus óf akoestische schermwanden.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370