Zo houd je je kantoor opgeruimd en schoon!

Met de recente gezondheidsontwikkelingen in de wereld en uiteraard het Corona-virus dat de hele wereld in zijn greep houdt, is een schoon en opgeruimd kantoor alleen maar belangrijker geworden. Dat een schoon kantoor goed is voor de gezondheid, dat weten we natuurlijk. Maar wist je dat een opgeruimd kantoor ook een positieve bijdrage levert aan je algehele welzijn? Een opgeruimd kantoor zorgt immers voor een opgeruimd hoofd! Wij geven je graag een aantal tips hoe jij je kantoor schoon én opgeruimd kunt houden.

Begin bij jezelf

Een kantoorruimte hoeft geen steriele omgeving te zijn, maar door bewust bezig te zijn met de hygiëne op kantoor en die van jezelf, win je al erg veel. Was regelmatig je handen gedurende de dag en gooi je afval weg in een prullenbak buiten de werkruimte (bijvoorbeeld in de kantine). Zo voorkom je nare luchtjes op de werkplek

Clean Desk Policy

Een schoon kantoor begint met een schoon en opgeruimd bureau, dus begin bij je eigen werkplek. Een clean desk policy is hiervoor een goede optie. Met dit beleid verplicht je jezelf en je collega’s om je bureau opgeruimd te houden. Door je bureau niet vol te gooien met spullen die je eigenlijk niet gebruikt, voorkom je een rommelig kantoor.

Maak regelmatig schoon

De volgende informatie kan als schokkend worden bevonden: Wist je dat je toetsenbord 400 keer zoveel bacteriën en virussen bevat dan een wc-bril? Een keer per week met een doekje over je toetsenbord is dus echt niet voldoende, maar denk eerder aan eens per dag of per twee dagen. Een kleine handeling met een groot effect!

Ventilatie

De juiste luchtventilatie draagt bij aan een gezond en fris kantoor. Vooral nieuwe bedrijfspanden zijn goed geïsoleerd, waardoor er minder goed frisse lucht naar binnen kan. Door goed te ventileren wordt de lucht gezuiverd van schadelijke stoffen. Zet dus regelmatig een raam of deur open. Mocht dit niet mogelijk zijn in je kantoorruimte, zorg dan voor luchtzuiverende planten. Welke hiervoor geschikt zijn lees je in dit blogartikel.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370