Zo kun je de akoestiek op kantoor verbeteren

Moeite om jezelf te concentreren, omdat je makkelijk afgeleid bent door een telefoongesprek van één van je collega’s? Dan is het tijd om iets te doen aan de akoestiek op kantoor. Maar wat wordt er eigenlijk precies bedoeld met de term ‘akoestiek’? Akoestiek is een wetenschap die zich bezighoudt met geluid: trillingen die in de lucht voor klank en nagalm zorgen. Maar wat kun je er aan doen om de akoestiek in jouw kantoorruimte te verbeteren? We geven je een aantal tips:

Zorg voor voldoende ruimte tussen de mensen

Door voldoende afstand te houden tussen de bureaus van de medewerkers voorkom je al gauw dat zij elkaar kunnen ‘storen’ door bijvoorbeeld een inkomend of uitgaand telefoongesprek. Wanneer er overleg plaats vindt aan het bureau van een van je collega’s word je daar ook niet direct door afgeleid en kun je ongestoord je werk blijven uitvoeren.

De juiste wandbekleding

Als je denkt aan akoestiek denk je misschien niet direct aan behang of andere vormen van wandbekleding, maar wist je dat dit wel degelijk kan helpen om de akoestiek op kantoor te verbeteren? Zo bestaat er behang met akoestische vulling of je kunt kiezen voor gestoffeerd wand- of plafondpanelen. Deze panelen zijn ook nog eens een echte eyecatcher voor jouw kantoor!

Akoestische meubelen

Akoestische meubelen dempen de weerkaatsing van geluid en zijn daardoor zeer geschikt voor het voeren van telefoongesprekken of overlegmomenten die wat meer privacy vergen. In kantoren met een kantoortuin zijn akoestische meubelen onmisbaar.Akoestisch meubilair is er in veel verschillende soorten, maten, vormen en materialen. Zo leveren wij de redelijk eenvoudige akoestische banken, maar kun je bij Havic ook terecht voor akoestische belunits of creatieve akoestische werk- en focusplekken.

Beplanting

Planten zijn uitstekende elementen om de akoestiek op kantoor te verbeteren. Grote planten met grote bladeren zijn hiervoor het meest geschikt. Daarnaast is het beter om een groep van meerdere planten bij elkaar te plaatsen, dan om in elke hoek een losse plant te plaatsen. Uit onderzoek is gebleken dat planten geluid kunnen absorberen, waardoor het nagalmen van geluid sterk wordt verminderd. Een andere groene oplossing voor de akoestiek is bijvoorbeeld een moswand of een living wall en ook hiervoor geldt: een echte eyecatcher voor in jouw kantoorpand!

Wil je meer informatie over de akoestiek op jouw kantoor of ben je op zoek naar akoestische meubelen die passen bij jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370