Ergonomisch bureau

Een goede werkhouding is belangrijk. Met name wanneer je lange werkdagen aan het bureau zit. Tegenwoordig maakt men steeds meer werkuren aan het bureau. Hierdoor zit men veel in dezelfde houding. Vooral door het vele thuiswerken en de nieuwe trends rondom een thuiskantoor, zijn niet alle werkplekken even goed afgesteld en kun je last krijgen van lichamelijke klachten. Om deze klachten te voorkomen is het verstandig om te kiezen voor een ergonomisch bureau. Een goed bureau in combinatie met een ergonomische bureaustoel is essentieel voor een ergonomische houding. Maar waar let je op bij het kiezen van de juiste meubels? Bij Havic Kantoormeubelen adviseren wij je graag en helpen je bij het maken van de juiste keuze in ergonomische meubelen.

Ruime keuze in ergonomische kantoormeubelen

Ergonomische bureaus zijn er in alle soorten. Van een ergonomisch zit sta bureau tot aan een duo bureau, we hebben ze allemaal. Dan heb je nog keuze tussen diverse werkblad kleuren, elektrisch verstelbare bureaus en slingerbureaus. Ideaal voor mensen die willen afwisselen tussen staand of zittend werken, je kunt namelijk zelf de hoogte instellen. Wil jij je kantoorinrichting verbeteren, je thuiswerkplek inrichten of zoek je een nieuw bureau voor op de praktijk? Havic Kantoormeubelen heeft een uitgebreid assortiment en voor ieder wat wils.

Arbo regels ergonomisch bureau

Voor dat je op zoek gaat naar een ergonomische bureautafel, is het goed om op de hoogte te zijn van de laatste Arbo regels voor ergonomische bureaus. Havic Kantoormeubelen biedt een breed assortiment aan werktafels die voldoen aan de Arbo richtlijnen. Arbo richtlijnen bureau ergonomisch:
• De afmetingen van het bureaublad zijn minimaal 120cm breed x 80cm diep.
• De hoogte van een niet verstelbaar bureau moet 75cm zijn met een marge van 2cm.
• De hoogte van een verstelbaar bureau moet tussen de 65cm en 85cm zitten.
• Bij een zit sta bureau moet de hoogte tussen de 65cm en 130cm zijn.
• Het bureaublad is mat, dus het mag niet spiegelen.
• Het bureaublad is maximaal 5cm dik.
• Er is vrije voetruimte en knieruimte tot 80cm diep.
• De voorzijde moet recht zijn en minimaal 65cm breed.

Ergonomisch zitten aan een bureau

Je hebt een ergonomisch bureau op het oog of je hebt er al een gekocht. Wat is dan de juiste ergonomische houding aan een bureau? Hoe installeer je het bureau en met welke afstellingen plaats je het ergonomische scherm, -bureaustoel en bureau? Door de juiste instelling heb je een fijne werkhouding en dit vermindert de kans op nek- en rugklachten. Lees de volgende tips over een goede zithouding:
1. Ergnomische houding bureaustoel: Zorg voor een goede bureaustoel en de juiste afstellingen. De zithoogte moet zo ingesteld zijn dat je bovenbenen in een horizontale positie zitten
2. De zitdiepte pas je aan zodat er een vuist tussen de ruimte van de voorkant van de stoel en je knieholte past.
3. Je rug moet goed ondersteund worden. Dit doe je door de rugleuning zo in te stellen, dat de bolling onderin mooi in je rug holte zit.
4. De armleuning moet je elleboog raken, wanneer je je arm omlaag hangt.
5. Ergonomische hoogte bureau: De bureauhoogte pas je aan op de hoogte van de armleuning.
6. Ergonomisch beeldscherm: Als laatste zorg je ervoor dat de bovenkant van het beeldscherm op ooghoogte is en dat je recht naar het scherm kunt kijken. Door bovenstaande tips weet je hoe alles over de perfecte werkhouding en kun je je ergonomisch bureau instellen.

Het perfecte ergonomisch bureau kopen?

Ben je op zoek naar een mooi en functioneel bureau wat helemaal past bij jouw werkhouding? Wij helpen je graag. Maak een afspraak voor persoonlijk advies en een kijkje in een van onze showrooms. Uiteraard ben je vrij om alle meubels zelf te proberen in de winkel. Heb je jouw bureau gevonden? Of wil je hem toch nog in de winkel proberen? Bel gerust naar 0413 - 370 370. De koffie staat klaar!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370