De juiste temperatuur op kantoor

Herken je de volgende situatie? ‘Mag het raam open, het is best warm op kantoor?’. ‘Warm? Ik bevries bijna, liever niet!’. De ene collega heeft het heel snel warm terwijl je andere collega het áltijd koud heeft. Op veel kantoren is dit een discussie die dagelijks weer gevoerd wordt. Maar wat is nu de juiste temperatuur op kantoor?

Uit onderzoek is gebleken dat bij een temperatuur van 22 graden je het meest productief bent én de beste prestaties levert. Echter, volgens een ander onderzoek ligt de ideale werktemperatuur nog eens 3 graden hoger. Bij 25 graden maakt de gemiddelde werknemer minder fouten én typt diezelfde medewerker nog eens 150% sneller dan bij een koudere temperatuur. De Arbodienst bracht een advies uit over de juiste temperatuur op kantoor.

Wanneer het buiten heel warm is, is het beter om de temperatuur binnen ook wat op te voeren. Zo voorkom je een groot verschil tussen koud en warm wanneer je medewerkers van binnen naar buiten gaan of andersom. Een slecht klimaat op kantoor heeft voornamelijk te maken met slechte ventilatie. Tevens zorgt een slechte ventilatie er ook voor dat medewerkers elkaar eenvoudig kunnen aansteken.

Een correct kantoorklimaat is dus wel zo belangrijk!

De ideale werktemperatuur volgens de Arbo

Juist omdat het per persoon zo verschilt wat iemand een fijne werktemperatuur vindt, adviseert de Arbodienst dat de ideale temperatuur samen met de medewerkers besproken wordt. Een temperatuur waarbij 90% van de mensen zich behaaglijk voelt, zou de norm moeten zijn. De wettelijke maximum temperatuur op een kantoor waar eenvoudig lichamelijk kantoorwerk wordt verricht, is 28 graden Celsius. In de winter mag dit iets hoger liggen dan in de zomer, maar een te hoge temperatuur kan zelfs gevaarlijk zijn voor je medewerkers.

Er zijn diverse factoren die een belangrijke rol spelen voor een aangenaam klimaat op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan de kantoorinrichting en de toevoer van verse lucht. Pas wel op dat je medewerkers niet op de tocht komen te zitten, hierdoor vergroot je namelijk de kans op verkoudheid en ziekte. Er kan dus geconcludeerd worden dat een temperatuur tussen de 22 en 25 graden als uitstekend wordt beschouwd.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370