Werkplekken

Ergonomisch en akoestisch verantwoord

Je werkplek inrichten kan letterlijk op duizend-en-een manieren. Een moderne werkplek heeft een esthetisch mooie uitstraling, voldoet aan de ergonomische eisen, is functioneel en onderhoudsvriendelijk. Of het nu gaat om een flex werkplek, thuiswerkplek of werkplek op kantoor: je wil dat jouw werkplek zo goed mogelijk is ingericht.

Het Havic-team helpt je op weg! Ontdek onze bureaus, ergonomische bureaustoelen, design bureaustoelen, duo werkplekken, zit sta bureaus en werkplek accessoires. Daarnaast hebben we producten gericht op het nieuwe werken, akoestiek en thuiswerkplekken.

Hoe kan ik mijn werkplek het beste inrichten?


30+ Professionals
  • Kantoormeubilair

Het startpunt voor het inrichten van een werkplek is enerzijds het in kaart brengen van de beschikbare ruimte en anderzijds het opstellen van een wensenlijst. Vaak gevoed door het opdoen van inspiratie in stijl en trends. Zo weet je wat je wil én wat er ook kan op de werkvloer. Gaat het om één werkplek op kantoor of thuis, of wil je meerdere (flex) werkplekken inrichten op je kantoor? Er zijn diverse aspecten die een rol spelen:

  • Bepaal wat je wil uitstralen en welke stijl bij je bedrijf past
  • Kies ergonomisch kantoormeubilair voor een goede houding
  • Ga voor duurzame materialen die eenvoudig te onderhouden zijn
  • Houd rekening met het creëren van de juiste akoestiek
  • Denk ook aan accessoires om je werkplek compleet te maken
  • Zorg voor voldoende daglicht, ruimte, opbergplek en (groene) decoratie.

Kun je hulp gebruiken bij het opzetten van je nieuwe kantoorinrichting? Onze creatieve ontwerpers maken een 3D-ontwerp op maat. In dit interieurplan worden uw wensen gecombineerd met de laatste trends.

Zorg voor een ergonomische werkplek

De ergonomie van een werkplek is vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. Vaak maken we lange dagen, zittend achter onze computer op onze werkplek. Het is gebleken dat er gezondheidsklachten kunnen ontstaan wanneer een werkplek niet ergonomisch is ingericht. Dat voorkom je door bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel of zit-sta bureau te kiezen. Ons team adviseert je vervolgens ook om de werkplek zo ergonomisch mogelijk in te richten.

De perfecte thuiswerkplek


30+ Professionals
  • Kantoormeubilair

Wanneer je jouw thuiswerkplek optimaal wil inrichten is vanzelfsprekend ergonomie ook belangrijk. Een goede werkhouding voorkomt klachten en maakt het werken aangenamer. Kies voor een bureaustoel, bureau en bijpassende ladeblokken. Hierbij is het natuurlijk ook weer belangrijk om voor jezelf keuzes te maken in stijl en comfort, plus te weten hoeveel ruimte er beschikbaar is. Bekijk onze collectie en creëer je ergonomische thuiswerkplek.

Bureaus en bureaustoelen

Een bureau is vaak het beginpunt van het inrichten van een werkplek. Samen met een bureaustoel vormt het de basis van jouw (flex) werkplek. Naast zit-sta bureaus, duo-werkplekken en design bureaus bieden we ook ergonomische bureaustoelen, directiestoelen en vergaderstoelen.

Onze collectie van design kantoormeubelen biedt keuze in overvloed. Je kunt ons kantoormeubilair zelf samenstellen in onze configurator. Per bureau of bureaustoel maak je keuzes in: bladformaat, bladdecor, kleur en type onderstel, armleuningen, eventuele schotten, kabeldoorvoeren en -klemmen. Bekijk onze kantoormeubelen en stel uw unieke meubel samen. Kun je de gewenste configuratie van een meubel niet vinden op onze website? Wij kunnen nagenoeg elk meubel op maat en kleur maken. Neem contact op met onze adviseurs.

Functioneel versus stijlvol

Weet je al welke stijl je wil creëren voor jouw werkplek? Modern, hip, tijdloos of juist strak? Er zijn mogelijkheden genoeg. In onze collectie vind je alle soorten design kantoormeubilair. Donker meubilair is vaak stijlvoller maar kan de werkplek ook krapper en drukker aan laten voelen. Terwijl wit meubilair optisch de ruimte vaak groter doet lijken. Daarnaast kan de keuze in materiaal ook een verschil maken: kunststof, metaal of bijvoorbeeld hout. Onze adviseurs vertellen je welke kantoormeubelen het beste aansluiten bij jouw wensen.

Creëer een akoestische werkplek

Akoestiek, het is een belangrijk aspect van de perfecte werkplek. Er zijn verschillende manieren om de akoestiek van een ruimte te verbeteren. Met name binnen een kantoor(tuin) is het prettig wanneer je in alle rust en concentratie kunt werken. Onze collectie bestaat uit akoestische pods, geluiddempende wandpanelen, geluiddempende hangpanelen, scheidingswanden, belunits, banken en fauteuils. Een akoestische pod of belunit is de perfecte akoestische en geluidsisolerende werkplek of vergaderplek.

Volledige inrichting van je kantoor

Een kantoorruimte wil je natuurlijk zo optimaal mogelijk inrichten. Met fijne werkplekken, goede vergaderruimtes, een mooie ontvangst, wachtruimtes en kantine. Om je hierbij op weg te helpen is het handig om een vlekkenplan én vrijblijvend interieurplan te maken van de ruimtes. Met het vlekkenplan creëer je het overzicht om elke centimeter van de kantoorruimte naar wensen en mogelijkheden te benutten. Onze adviseurs en tekenaars maken vervolgens een 3D-ontwerp waarbij de werkvloer van begin tot eind ingericht is met kantoormeubilair. Op deze manier krijg je een perfect beeld van jouw werkplekken en kantoorinrichting.

Zorg voor genoeg werk- en beweegruimte

Comfort is een belangrijk aspect van een fijne werkplek. Dat betekent dat je rekening moet houden met voldoende werkruimte. Zeker wanneer er meerdere (flex) werkplekken of duo-werkplekken in de kantooromgeving zijn, is het zaak om dit goed op elkaar af te stemmen. Zorg dat het niet te vol komt te staan en dat mensen zich nog goed kunnen bewegen. Voldoende opbergruimte zorgt ervoor dat er geen spullen gaan slingeren. Het eerdergenoemde vlekkenplan geeft je een goed inzicht in hoe je de ruimte het beste kunt inrichten.

Bekijk onze collectie in onze webshop of maak een afspraak in één van onze showrooms. Onze adviseurs vertellen je graag meer om de ideale werkplek in te richten.