Ergonomische bureaustoelen

Ergonomie en comfort

ergonomische bureaustoel

Ergonomische bureaustoel nodig?
Dan zit je hier goed

Hecht je veel waarde aan een prettig zitcomfort? Mooi, want in het assortiment van Havic Kantoormeubelen vind je ergonomische bureaustoelen van hoogwaardige kwaliteit. Dat je hier goed zit bewijst onze gevarieerde collectie ergonomische stoelen namelijk.

Onze favorieten

De beste ergonomische bureaustoel vind je hier


30+ Professionals
 • Kantoormeubilair
 • Ergonomische bureaustoelen

Wat is de beste ergonomische bureaustoel? Dat is een vraag die veel mensen stellen. En gezien het grote en gevarieerde aanbod van bureaustoelen is dat zeker terecht. Het is een begrijpelijke vraag, waar niet direct één passend antwoord voor is. Het is namelijk afhankelijk van wat je precies zoekt en belangrijk vindt. De een hecht meer waarde aan een ergonomische zithouding, terwijl de ander kiest voor een optimaal zitcomfort. Ook kan de stijl van de stoel een selectiecriterium zijn, net als de mate waarin de stoel bij je bedrijf past. Kortom, het is lastig aan te geven wat dé beste ergonomische bureaustoel is. Wat we wel kunnen zeggen: het is in ieder geval een stoel die de genoemde eigenschappen met elkaar combineert.

Al onze ergonomische bureaustoelen stimuleren een gezonde en actieve zithouding. Ontdek welke honderd-en-een soorten we beschikbaar hebben.

Ergonomische bureaustoel: voor elke toepassing

Ben je op zoek naar een ergonomische stoel? In ons assortiment vind je ergonomische bureaustoelen die geschikt zijn voor op kantoor, in je bedrijf of thuiswerkplek. Voor welke omgeving ook, wij hebben dé bureaustoel in huis die past bij wat je zoekt. Benieuwd naar wat we te bieden hebben voor jouw werkplek, vergaderruimte of thuiskantoor?

De werking van een ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel bespaart een hoop vervelende pijntjes en grotere klachten in je rug, nek of schouders. Kies voor een ergonomische bureaustoel om deze rugklachten en nekklachten te voorkomen. Je zit binnen je kantoor of thuiswerkplek vaak lang in dezelfde houding achter een bureau. De bureaustoel zorgt ervoor dat lichamelijke klachten uitblijven. Maak binnen je ergonomische werkplek een combinatie van een ergonomische bureaustoel met een ergonomisch bureau om optimaal te kunnen werken en je design kantoormeubelen te completeren.

Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat je lichaam optimaal ondersteund wordt. Of je nu werkt, studeert of de werkplek gebruikt om te gamen, deze bureaustoel in combinatie met een ergonomisch bureau voorkomen lichamelijke klachten. Deze bureaustoelen ondersteunen de bewegingen die het lichaam maakt en dwingen de bureaustoel zich aan het lichaam aan te passen in plaats van andersom. De bureaustoelen activeren het lichaam waardoor je geen last krijgt van slappe spieren, slechte doorbloeding of een verkeerde zithouding die kunnen leiden tot rugklachten. Je kunt de zitting, rugleuning en armleggers helemaal instellen naar je eigen lichaam.

Bureaustoelen in alle soorten en maten

Deze keuze in type bureaustoelen is enorm. Dan kan het een uitdaging zijn om de geschikte bureaustoel te vinden. We delen hier diverse tips, zodat je gericht kunt zoeken tussen onze ergonomische bureaustoelen:

Selecteer je toekomstige bureaustoel namelijk op basis van stoffering:

Of verklein je zoektocht door op ergonomische opties te selecteren:

Ergonomische bureaustoel: let op deze punten


30+ Professionals
 • Kantoormeubilair
 • Ergonomische bureaustoelen

Mensen die zoeken naar een ergonomische bureaustoel zijn zich over het algemeen bewust van de vele voordelen die deze stoelen bieden. In de basis is het namelijk een verstandige investering in gezondheid en welzijn. Met name mensen die langdurig achter een bureau werken profiteren van meer comfort, betere gezondheid en hogere productiviteit. Zo wordt de zithouding verbeterd waardoor er minder druk ligt op de wervelkolom en rugklachten afnemen. Dat biedt een betere ondersteuning voor de onderrug.

Hier belangrijke tips die helpen om een ergonomische stoel te kiezen:

 • Vind je bijvoorbeeld het ondersteunen van de natuurlijke kromming van de onderrug belangrijk, dan is een ergonomische bureaustoel met lendensteun aan te raden.
 • Liever de ergonomische stoel eerst uitproberen? We snappen dat je zelf wil ervaren hoe de stoel zit, kom daarom naar één van onze showrooms zodat je aan kunt voelen hoe deze zit.
 • Vaak zijn ergonomische bureaustoelen verstelbaar op basis van individuele behoeften. Denk hierbij aan zithoogte, zitdiepte, armleuninghoogte, hoogteverstelling en kantelmechanismen.
 • Minder druk op heupen en knieën door verstelbare zitting en armleuningen. Wanneer dit je aanspreekt kies je voor ergonomische stoelen met deze opties.
 • Ergonomische bureaustoelen met verstelbare armleuningen helpen om nek- en schouderklachten terug te dringen. De armleuningen kunnen namelijk afgesteld worden op de hoogte van het bureau.
 • Het is belangrijk dat de bureaustoel stabiel staat op alle vier de poten. En dat de wielen soepel rollen en afgestemd zijn op het type vloer in je kantoor.
 • Let ook op de gewichtscapaciteit die de bureaustoel kan verdragen. Zorg ervoor dat dit past bij het lichaamsgewicht van jou en/of je medewerkers.
 • Benieuwd naar gebruikerservaringen? Dan is het altijd slim om te onderzoeken wat de reviews zijn over een merk of type ergonomische bureaustoel.
 • Voor ieder budget een passende bureaustoel. Het Havic-assortiment in ergonomische stoelen is divers. We hebben voor elke smaak en elk budget een geschikte bureaustoel. Stel voor jezelf vast wat je budget is en zoek gericht door te selecteren op prijs.

Ergonomische stoel onderdeel van ergonomische werkplek

Een ergonomische bureaustoel is een prima startpunt om een ergonomische werkplek in te richten. Je moet natuurlijk ergens beginnen. Echter, we raden aan de volledige werkplek duurzaam in te richten. Hierdoor verminder je gezondheidsklachten wanneer mensen langdurig zittend werk verrichten. Bekijk bijvoorbeeld onze producten om een thuiswerkplek goed in te richten. Ga daarnaast voor een verstelbaar zit-sta bureau.

Andere zaken om rekening mee te houden bij het inrichten van de werkplek zijn:

 • Ergonomisch toetsenbord en muis
 • Voldoende daglicht en kunstlicht
 • Goede ventilatie en aangenaam leefklimaat
 • Voldoende groen ter verbetering van de luchtkwaliteit

NEN EN 1335 Bureaustoel

In Europa wordt voor bureaustoelen de NEN-EN 1335 norm gehanteerd. Hierin zijn de vereiste maatvoeringen en de mate van instelbaarheid voor bureaustoelen vastgelegd. In Nederland lopen de lengtes van de bevolking dusdanig uiteen, dat deze standaard norm niet voldoet. Daarom is hier de aanvullende richtlijn NPR 1813 in het leven geroepen. De NPR 1813 richtlijn moet ervoor zorgen dat bureaustoelen geschikt zijn voor 95% van de Nederlandse beroepsbevolking. Goede ergonomische bureaustoelen voor de Nederlandse markt voldoen dus zowel aan NEN-EN 1335 als NPR 1813.

 • De zithoogte van bureaustoelen beschikt over een groter verstelbereik.
 • Vaak voorzien van een hogere rugleuning en diepere zitting.
 • De hogere bureaustoelen zorgen voor een optimale ondersteuning van de rug.

Wat kost een goede bureaustoel?

Er zijn bureaustoelen in alle prijsklassen beschikbaar. Ook in ons assortiment zit er een range in prijs. Daarmee bieden we ergonomische bureaustoelen voor ieder budget. Beginnend bij zo’n € 300,- en oplopend tot € 900,-. Het is natuurlijk een afweging die je zelf moet maken hoeveel geld je aan een ergonomische stoel wil uitgeven. Stel vooraf vast wat je budget is en zoek in die prijsklasse een bureaustoel die qua stijl en functies past bij wat je zoekt. Kom je er niet helemaal uit? Onze adviseurs helpen je graag op weg.

Ergonomische bureaustoelen leverbaar in heel Nederland

Mensen die bewust op zoek zijn naar ergonomische bureaustoelen hechten waarde aan hun gezondheid. Ze beseffen dat een juiste zithouding helpt rugklachten en nekklachten tegen te gaan. Dan zoek je specifiek naar bureaustoelen met kwaliteit van de bovenste plank. Havic Kantoormeubelen biedt enkel kwalitatieve producten met een lange levensduur aan. Bijkomend voordeel? Havic Kantoormeubelen levert de ergonomische bureaustoelen in heel Nederland. Onze chauffeurs rijden naar iedere plek om je nieuwe bureaustoel te bezorgen.

Ergonomische bureaustoel kopen?

Zoals je ziet hebben we een ruim aanbod in bureaustoelen. Een ergonomische bureaustoel kopen doe je eenvoudig via onze webshop. Bekijk onze collectie of maak een afspraak in één van onze showrooms. Daar adviseren we je graag om de meest geschikte ergonomische bureaustoel te kiezen.