Jouw kantine als ontmoetingsplek? Hier zijn 5 handige tips!

De plek waar het hele team samenkomt om te lunchen; we omschrijven het even als de ‘bedrijfskantine’. Of je hier nu altijd samen luncht, proost op de vrijdagmiddagborrel of even gezellig bijpraat met collega’s, je denkt in deze ruimte het liefst zo weinig mogelijk aan al je werkzaamheden.

Het kantoormeubilair in de werkruimte(s) is gericht op productiviteit en concentratie, maar het kantoormeubilair in de bedrijfskantine hoeft dat helemaal niet te zijn. In de bedrijfskantine wil je ontspannen en genieten. Dan vraagt deze ruimte ook om ander meubilair dan de andere ruimtes in je bedrijfspand. Denk bijvoorbeeld aan een bartafel, comfortabele bank of velvet fauteuil. Wil je de bedrijfskantine van jouw bedrijfspand ook omtoveren tot ontmoetingsplek? Havic Kantoormeubelen vertelt je in deze blog welke kantoormeubelen er zeker niet mogen ontbreken bij de inrichting van jouw ontmoetingsplek!

Comfortabel en makkelijk verplaatsbaar (zit)meubilairBlog kantine als ontmoetingsplek 2 - Havic Kantoormeubelen

Het is vrij logisch dat tafels en stoelen onmisbaar zijn in een bedrijfskantine als ontmoetingsplek. Waar moet je anders je boterhammen eten tijdens de lunchpauze? Kies altijd voor (eet)tafels en stoelen die bij jouw kantoorinrichting passen, maar zorg ervoor dat deze makkelijk verplaatsbaar zijn. Wil je bijvoorbeeld met het hele team in de bedrijfskantine samenkomen om de cijfers van Q4 te bespreken, dan kun je alle tafels makkelijk aan de kant schuiven en een gewenste opstelling creëren. Misschien bestaat je bedrijf wel een x aantal jaren en wil je de ruimte gebruiken als feestzaal. Ook dan is makkelijk verplaatsbaar meubilair een handige keuze.

Lunch- en koffiemeubel: onmisbaar in iedere bedrijfskantine

Hetgeen wat echt niet mag ontbreken in je bedrijfskantine is een lunch- en koffiemeubel. Ieder bedrijfspand beschikt een koffiezetapparaat, en iedere medewerker dient ergens zijn lunch te kunnen klaarmaken. Een ruim lunch- en koffiemeubel is voor ieder kantoor gewenst. Zorg voor voldoende ruimte om alles kwijt te kunnen en creëer in de kastjes voldoende opslagruimte voor je voorraad. Ga je nog een stapje verder in de service richting je medewerkers, schaf dan ook een koelmeubel aan. Hierin kun je dranken, broodjes, salades en andere producten koud bewaren. Dat zorgt zeker voor een tevreden medewerker.

Ontmoeten is ontspannen

Een bedrijfskantine als ontmoetingsplek betekent ook dat je medewerkers in deze ruimte willen ontspannen. Het is belangrijk dat ze hier tot rust kunnen komen, zodat ze vervolgens weer vol energie verder kunnen werken aan hun deadlines en andere werkzaamheden. Even onderuitgezakt op de bank of achteroverleunend op een velvet fauteuil. Je zult zien dat iedereen er gebruik van maakt!

Een bartafel met barkrukken voor een gezellige borrel

We gaven het eerder in deze blog al als voorbeeld, een bartafel. Het teamgevoel is tegenwoordig een van de belangrijkste aspecten binnen een bedrijf. Samen streven naar doelen, je collega’s als vrienden beschouwen en met elkaar proosten op het weekend. Dat laatste doen velen tijdens de welbekende VrijMiBo (vrijdagmiddagborrel). En wat is er nou gezelliger dan samen borrelen aan een bartafel met hoge barkrukken? Deze kan zelfs iedere dag tijdens de lunch gebruikt worden als eettafel. Twee vliegen in één klap!

Vergeet de decoratie niet!

Een bedrijfskantine met enkel tafels, stoelen en ander meubilair is ook maar een statig beeld. Haal dus ook zeker gepaste kantooraccessoires in huis en creëer de gewenste uitstraling van jouw ontmoetingsplek. Planten, vloerkleden, muurdecoratie, tafeldecoratie, kussens en lampen. Zorg ervoor dat iedereen zich meer dan welkom voelt.

Contact

Hebben we je na het lezen van deze blog aan het denken gezet en wil je eens samen met een adviseur van Havic Kantoormeubelen sparren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat je adviseren. Wij bieden je graag alle hulp die je nodig hebt met de inrichting van jouw bedrijfskantine als ontmoetingsplek.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370