Hoe maak je een kantoor gezellig?

Op kantoor breng je vaak heel wat uurtjes per week door. Het is daarom belangrijk dat het een plek is waar je je prettig voelt. Een kantoorinrichting moet natuurlijk functioneel zijn maar een fijne sfeer en gezelligheid op kantoor zijn ook van groot belang. Wij hebben een aantal tips voor een gezellig kantoor voor je op een rijtje gezet.

Informeel overlegTip #1: Pas kleur toe

Door kleur aan te brengen in je kantoor kun je een bepaalde sfeer creëren. Zo draagt oranje bijvoorbeeld bij aan creativiteit en zorgt paars voor een verhoogde concentratie. Geel geeft medewerkers een optimistisch en energiek gevoel en voor concentratie kies je juist voor blauw of groen. Hout en natuurtinten zorgen voor warmte en gezelligheid en grijs of donkerblauw benadrukken juist zakelijkheid. De kleuren kun je terug laten komen op de muren maar je kunt er ook voor kiezen om meubilair in een bepaalde kleur of kleurencombinatie te gebruiken. Ook het inzetten van gekleurde accessoires kan al een groot verschil maken.

Tip #2: Zorg voor groen

Bloemen en planten zorgen niet alleen voor meer gezelligheid in een kantoorpand, ze hebben ook nog eens een kalmerend effect. Elementen uit de natuur associëren we met rust en verminderen daardoor gevoelens van stress. Kies voor verse bloemen, vaste planten of bijvoorbeeld een moswand.

Tip #3: Ontspanning

Naast werkplekken moeten er in een kantoorpand ook ruimtes zijn voor ontspanning. Een informele ruimte zoals een kantine, lounge of koffiecorner leent zich uitermate goed voor een sfeervolle, gezellige inrichting. Fauteuils of banken met lage bijzettafeltjes of juist bartafels met krukken. Even wat anders dan een bureau en een bureaustoel. Deze gezellige plekjes zijn in de basis bedoeld voor ontspanning maar kunnen natuurlijk ook gebruikt worden voor het ontvangen van klanten of het houden van vergaderingen.

Gezellige kantoorinrichtingTip #4: Sfeervolle verlichting

Het maakt qua gezelligheid een groot verschil of er felle lichtbakken in je kantoor hangen of mooie armaturen met warm licht. Natuurlijk moet het licht, met name op de werkplekken, wel functioneel zijn. Maar dit is ook met mooie hanglampen of spots prima te realiseren.

Tip #5: Aankleding met accessoires

Mooie accessoires kunnen zorgen voor heel veel extra sfeer in je kantoor. Denk hierbij aan vloerkleden, kussens, fotolijsten, een mooie klok of een leuke gadget.

Contact

Wil jij je kantoor gezelliger maken maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Onze adviseurs helpen je graag! Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak in één van onze showrooms of op locatie.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370