Een ontvangstruimte sfeervol inrichten. Hoe doe je dat?

De ontvangstruimte, dé plek waar je jouw gasten of klanten ontvangt en dus de plek waar zij waarschijnlijk voor het eerst kennismaken met jouw bedrijf. En.. you never get a second change to make a first impression. Het is dus belangrijk dat de sfeer en uitstraling van de ontvangstruimte past bij de identiteit van het bedrijf. Bij het inrichten van een sfeervolle ontvangstruimte ga je vaak uit van twee basiselementen: de receptie en een zithoek.

De zithoek

Om te voorkomen dat de gasten aan de balie blijven staan wachten, is een comfortabele zithoek met stoelen of banken onmisbaar. Je kunt je gasten op deze plek ook eenvoudig een kop koffie of thee aanbieden tijdens het wachten. Over het algemeen is wachten geen hobby van de meeste mensen. Het is dus belangrijk dat men wat afleiding en/of vermaak krijgt tijdens het wachten. Denk bijvoorbeeld aan wat (up-to-date) leesvoer of een televisie met informatie over jouw bedrijf. Een eyecatcher in de inrichting geeft jouw kantoorinrichting nét dat beetje extra.

De receptie

De receptiebalie is erg sfeerbepalend voor je ontvangstruimte. Waarschijnlijk is de balie het eerste meubel dat de klant ziet wanneer hij of zij binnenkomt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de receptiebalie de juiste stahoogte heeft voor de klant. De design receptiebalies van Havic zijn er in ontelbaar veel verschillende vormen, kleuren en formaten.

Verlichting

Om de ontvangstruimte van jouw kantoor nog sfeervoller te maken is juiste verlichting belangrijk. Voldoende daglicht zorgt ervoor kan concentreren. Mocht je voor kunstmatig licht kiezen, kies dan voor wit licht. Dit voorkomt dat men zich suf of minder actief gaat voelen.

Akoestiek

De ontvangstruimte is misschien wel de drukste plek van het hele kantoor, terwijl rust juist zo belangrijk is aan een receptie. Goede akoestiek is dan ook heel belangrijk voor deze ruimte. Kies voor akoestische wanden of ontvangstmeubelen, om de akoestiek van de ruimte zo optimaal mogelijk te maken.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370