Hoe deel je je kantoor het beste in?

Tips voor de beste indeling van je kantoor

Ben je aan het nadenken over een nieuwe kantoorinrichting? Een leuk maar intensief project! Om ervoor te zorgen dat niet alleen jij, maar ook je werknemers een prettigere werkplek hebben, is het goed om met een aantal aspecten rekening te houden. Niet alleen de aankleding of opvulling is namelijk belangrijk, ook de juiste kantoor indeling kan een groot verschil maken! Lees hier de tips om ervoor te zorgen dat jouw kantoor een prettige ruimte wordt!

1. Houd rekening met voldoende natuurlijke lichtinval

Als je een kantoor (opnieuw) gaat indelen, wordt het belang van een juist afgestemde lichtinval vaak onderschat. Toch is het één van de factoren die het comfort op de werkvloer bepaalt. Het is niet alleen bepalend voor de sfeer, maar komt ook de efficiëntie op de werkvloer ten goede. Daarnaast is de natuurlijke lichtinval bevorderlijk voor ons bioritme, we voelen ons hier prettiger bij. Een win-win situatie dus!

2. Denk aan ruime looproutes bij het indelen van je kantoor

Heb je met je kantoorindeling al rekening gehouden met looproutes? Het is belangrijk dat er bij het indelen van je kantoor rekening wordt gehouden met verschillende en ruime looproutes. Dit zorgt ervoor dat alles makkelijk bereikbaar is en rustig oogt. Het is niet prettig als te grote bureaus geen fijne looproute overlaten naar het kopieerapparaat of de koffiemachine bijvoorbeeld.

3. Creëer een goede balans tussen werk-, zit- en opbergruimte

Balans is key, ook voor het creëren van de juiste sfeer op kantoor. Bij je nieuwe kantoor indeling moet je goed nadenken over de balans tussen werkplekken, zitplekken en voldoende opbergruimte. Het is erg prettig als de balans tussen deze drie pijlers optimaal is. Te weinig werkplekken is sowieso ‘not done’ natuurlijk. Iedere werknemer heeft een eigen werkplek nodig, waar rustig gewerkt kan worden. Dit hoeft overigens geen vaste werkplek te zijn, dit kan ook een flexplek zijn.
Tips Kantoorinrichting
Je kantoor is toch je visitekaartje van je bedrijf, daarom is het belangrijk genoeg zitplekken te creëren. Niet alleen voor je werknemers, maar ook voor zakenrelaties of sollicitanten. Hoe worden je klanten of zakenrelaties bijvoorbeeld ontvangen? Kunnen ze op hun gemak gaan zitten in mooie fauteuils? Of moeten ze ‘even’ blijven wachten bij het koffieapparaat omdat je geen plek hebt? Denk hier dus goed over na, een eerste indruk maak je tenslotte echt maar één keer.

Onrust op de werkplek betekent ook vaak onrust in je hoofd. Dat moet je te alle tijden voorkomen, door je kantoor in te delen met genoeg opbergruimte. Immers, opgeruimd staat netjes!

 4. Zorg voor de juiste sfeer

Een fijne en warme sfeer zorgt ervoor dat je werknemers zich op hun plek voelen. In een strakke, moderne en frisse omgeving werk je efficiënter dan in een rommelige, stoffige en oude werkomgeving. Het toevoegen van natuurlijke materialen aan je interieur speelt een grote rol in een warme uitstraling van je kantoor. Denk bijvoorbeeld aan warme verlichting of een mooie houten vloer of meubels.

3D interieurtekening kantoor - Havic Kantoormeubelen

5. Voeg kleur toe aan je interieur voor die ‘wauw-factor’

Naast de kantoor indeling en het gebruik van verschillende materialen, is de kleur bepalend voor de uitstraling én de productiviteit van je werknemers. Heb je veel creatievelingen in dienst? De kleur oranje zou dan eens heel goed kunnen uitpakken. Oranje is de kleur van positiviteit en zorgt ervoor dat je lekker productief kunt zijn. Oranje maakt vrolijk!

Groen is daarentegen een rustgevende kleur en werkt stressverlagend. Je ogen worden rustig van de groene kleur, ideaal dus als je bezig bent met nauwkeurig werk! Ook de kleur blauw straalt rust uit. Mensen voelen zich vaak snel thuis in een omgeving met blauwe accenten. Door blauw te combineren met warmere kleuren zorg je voor de juiste sfeer op de werkvloer en voelt het niet ‘kil’ aan.

Heb je hulp nodig bij je kantoor indeling? Onze specialisten staan graag voor je klaar als je vragen hebt over je projectinrichting. Samen komen we tot de beste inrichting van jouw kantoor!

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370