Welke kantoorstijlen zijn er?

Diverse interieurstijlen, maar wat houdt het nou in?

Kantoren, ze zijn er in alle soorten, maten, hoeveelheden en natuurlijk stijlen. Maar welke kantoorstijl past bij jouw bedrijfscultuur? Waar voelen je medewerkers zich het meest op hun plek? En wat houden al die verschillende interieurstijlen nou eigenlijk in? Wij zouden Havic Kantoormeubelen niet zijn als we je niet haarfijn uit zouden leggen welke interieurstijlen er binnen je kantoor mogelijk zijn en hoe deze kantoorstijlen er in de praktijk uitzien. De kleren maken immers de man, of beter gezegd: het interieur maakt het kantoor. En het kantoorinterieur heeft meer effect op jezelf en je medewerkers dan je wellicht denkt. Zo verhoogt de juiste kantoorstijl de productiviteit en het werkgeluk én zorgt een passend kantoorinterieur voor een goede eerste indruk bij klanten, relaties, bezoekers en potentiële medewerkers. Daarom is het belangrijk dat de gekozen kantoorstijl perfect aansluit bij jouw bedrijf of organisatie en de behoeften van je medewerkers.

Moderne kantoorstijl

Een moderne kantoorinrichting

Een moderne kantoorstijl betekent het beschikken over veel licht, flexibele werkplekken en veel openheid. Het ‘hokjeswerken’ komt steeds minder voor. Met z’n allen in een open ruimte werken aan de bedrijfsdoelen; dát is wat we nodig hebben! Daarbij heeft de coronacrisis ons geleerd om flexibel te zijn. Werken op kantoor, thuis of in een grasveld in de vrije natuur? Een vaste werkplek is niet altijd meer nodig. Daarentegen is het beschikken over veel daglicht wel een van de vereisten. Het verhoogt de concentratie en draagt bij aan de productiviteit. Bovendien wordt niemand slechter van wat extra vitamine D dat de door de raampartij binnenkomt.

Industrieel kantoorstijl

Jouw industriële kantoorinterieur

Is de moderne kantoorstijl toch niet wat jij zoekt? Wellicht kun je je dan meer vinden in een industriële kantoorstijl. Inspirerend en strak, maar toch onafgewerkt. Zo zou je het kunnen omschrijven. Stel jezelf voor dat je door een oud fabriekspand loopt. Heb je dat beeld in je hoofd? Dat is nou die industriële kantoorstijl. Onafgewerkte muren, neutrale kleuren, betonnen vloeren en industriële meubels; veelal met hout en metaal afgewerkt.

 

 

Scandinavisch kantoorstijl

Minimalistisch en Scandinavisch

Hoeft het van jou allemaal niet zo speciaal te zijn en ben jij meer van het ‘recht-toe-recht-aan’ principe? Dan kun jij je ei helemaal kwijt in de minimalistische, of beter gezegd Scandinavische, kantoorstijl. Lichte, neutrale kleuren en kantoormeubelen waar functionaliteit voorop staat. Binnen deze kantoorstijl draait het om een strak kantoorinterieur  zonder poespas. Een strak lijnenspel, veel ruimte en houten meubels; dat zie jij wel zitten als je kiest voor deze interieurstijl.

speelse kantoorstijl

Creatief & Speels

Denk jij altijd out-of-the-box, is niets voor jou te gek en draag jij sowieso liever een knalgele broek dan over all zwart? Dan ben jij als een vis in het water bij dit kantoorinterieur. Bijzondere kleuren, kantoormeubelen die je van je leven nog niet gezien hebt en een kantoorindeling die jij begrijpt door je creatieve mindset. Durf jij tegen de stroom in te zwemmen en te doen waar jij je goed bij voelt? Houd een creatieve kantoorinrichting dan in ieder geval in je gedachte!

 

 

urban jungle kantoorstijl

Urban jungle

Het is helemaal van deze tijd; planten in je kantoor. De kantoorstijl die hier eer aan doet, is Urban Jungle: het creëren van een oerwoud in je moderne, stedelijke kantoor. En om even een duidelijk beeld te schetsen; we hebben het niet over een enkel plantje hier en daar. Nee, binnen deze kantoorstijl staat er op ieder denkbare plaats een plant. Het liefst natuurlijk zo verschillend mogelijk, want om op iedere vierkante meter een ficus of bonsai neer te zetten, dat is niet wat we met deze kantoorstijl bedoelen. De vele planten in je aanstaande kantoorinterieur gaan overigens perfect samen met het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, riet, katoen en linnen. Dat vergroot je junglegevoel!

design kantoorstijl

Design

Met een design kantoorinrichting mag je letterlijk alles uit de kast halen. Excentrieke vormen en eigenaardige kleurcombinaties; dat is waar je aan moet denken als we het over deze kantoorstijl hebben. Een vierkante boekenkast, ronde stoelen, roze kussens en felblauwe bureaustoelen in de meest opvallende vormen. Een design kantoorstijl is net even wat anders dan anders, maar nooit saai!

 

 

Hotel chique kantoorstijl

Hotel chique

Iedere dag het gevoel hebben dat je een hotel binnenstapt of zelfs doorslaan in je kantoorstijl dat je medewerkers denken dat ze op vakantie zijn. Het kan allemaal! Met de interieurstijl ‘hotel chique’ voldoe je aan alle gemakken van een vijfsterrenhotel, maar dan gewoon op de werkvloer. Strak, luxe en gemak; dat zijn toch wel de uitgangspunten binnen deze kantoorstijl.

 

 

Weet je na het kennismaken met de verschillende interieurstijlen nog steeds niet welke jou het meest aanspreekt? Of wellicht twijfel je zo erg dat je een combinatie van stijlen ook wel ziet zitten. De interieurspecialisten van Havic Kantoormeubelen kunnen jou precies vertellen welk interieur zich uitstekend leent voor jouw bedrijfscultuur.

Gratis Levering & Montage Veel Producten op Voorraad Showrooms in Veghel, Amsterdam, Gouda, Hilversum & Breendonk (BE) +31 (0)413 - 370 370